Eczacılar alarm veriyor; “İflas noktasındayız”

Diyarbakır Eczacı Odası, şehirdeki eczacıların ciddi ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu duyurdu. “24 saat kesintisiz hizmet veren eczanelerimiz iflasın eşiğinde,” diyerek acil yardım çağrısında bulundu.

Diyarbakır Eczacı Odası Başkanı Ahmet Turgay Yaşar, artan enflasyon ve yükselen işletme maliyetleri nedeniyle eczanelerin giderek zor duruma düştüğünü ifade etti. Yaşar, “İlaç fiyatlarının yılda bir kez güncellenmesi Türkiye’de 30 bin noktada hizmet veren eczaneleri zor durumda bırakıyor. Son güncelleme maalesef bizleri daha da kötü bir duruma sürükledi,” şeklinde konuştu.

Güneydoğu Ekspres’ten Sertaç Kayar’ın haberine göre, Yaşar ayrıca, Türkiye genelindeki ilaç fiyatlandırma politikasının ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) protokollerinin acilen gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Eczacıların, teknolojik ve kritik öneme sahip ilaçların Türkiye piyasasından çekilmesi ile başa çıkmak zorunda kaldığını, bu durumun hastaların ilaçlara erişimini zorlaştırdığını vurguladı.

Diyarbakır’daki eczacılar, her iki eczaneden birinin yüksek kredilerle ayakta kalmaya çalıştığını, bu durumun mesleğin sürdürülebilirliğini tehdit ettiğini söylediler. Eczacılık hizmetlerinin devamlılığı için SGK ile olan protokollerin ivedilikle yenilenmesi gerektiğini ifade eden Yaşar, “Eczane varsa hayat vardır. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için eczanelerin ayakta kalması şart,” dedi. (Güneydoğu Ekspres)

Related Posts

Diyabet alarmı: Çocuklarda vaka sayısı artışta

Ülkemizde 0-18 yaş grubundaki her 100 bin çocuktan yaklaşık 10-20’sinde Tip 1 diyabet görülüyor. Hastalığın görülme yaşı giderek düştüğünü, okul öncesi dönemde, hatta 1 yaşından küçük bebeklerde bile tanı konulabildiğini belirten Uzm. Dr. Jalilova, “Bu durum, ebeveynlerin ve sağlık çalışanlarının çocuklarda diyabet belirtilerini erken fark etmesinin önemini artırmaktadır” dedi.

Burun akıntısını hafife almayın! Polen alerjisi yaz boyunca sürüyor

Yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte çocuklar açık havada daha fazla zaman geçirirken, yoğun yayılım gösteren polenler alerjik sorunlara neden olabiliyor. Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gülfer Mehtap Yazıcıoğlu, çocuklarda polen alerjisine karşı 7 önemli öneride bulundu.

Genital kaşıntıyı hafife almayın! Cildi parşömen kağıdı gibi yırtabiliyor

Genital bölgede yoğun kaşıntının sadece geçici bir sorun olmadığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, “Utanmayın, ertelemeyin, mutlaka jinekoloğa başvurun” çağrısında bulunuyor.

Yaz tatilinde yanlış zaman yönetimi akran zorbalığını tetikliyor

Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan, serbest zaman yönetimi yapamayan birçok anne baba için yaz tatilinin kadim problem haline dönüştüğünü, bu süreçte çocuklar arasında “dijital bağımlılık” ve “dijital zorbalık” kavramlarının tetiklendiğini bildirdi. Armağan, AA muhabirine, yaz tatilinde çocukların ekran bağımlılığı ya da dijital davranış bozukluklarının yakından hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Alzheimer’a karşı doğal çözüm!

Alzheimer’a karşı doğal çözüm hakkında bilgi veren uzmanlar, “Bahçeyle uğraşmak ve bitki yetiştirmek hastalığı yavaşlatabilir!” dedi.

Statinlerin arkasındaki gerçekler

Statinler, en çok reçete edilen ilaçlar ama gerçekten herkesin ihtiyacı var mı? Yeni araştırmalar, gereksiz statin kullanımının hem yan etki hem de ekonomik yük anlamına geldiğini gösteriyor. Kolesterolü düşürmek için tek yol ilaç değil. Bazı hastalar için yaşam tarzı değişiklikleri, beslenme ve doğal destekler çok daha etkili olabilir. Peki kimler ilaca başlamalı, kimler dikkatli olmalıdır?