Eczacılar alarm veriyor; “İflas noktasındayız”

Diyarbakır Eczacı Odası, şehirdeki eczacıların ciddi ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu duyurdu. “24 saat kesintisiz hizmet veren eczanelerimiz iflasın eşiğinde,” diyerek acil yardım çağrısında bulundu.

Diyarbakır Eczacı Odası Başkanı Ahmet Turgay Yaşar, artan enflasyon ve yükselen işletme maliyetleri nedeniyle eczanelerin giderek zor duruma düştüğünü ifade etti. Yaşar, “İlaç fiyatlarının yılda bir kez güncellenmesi Türkiye’de 30 bin noktada hizmet veren eczaneleri zor durumda bırakıyor. Son güncelleme maalesef bizleri daha da kötü bir duruma sürükledi,” şeklinde konuştu.

Güneydoğu Ekspres’ten Sertaç Kayar’ın haberine göre, Yaşar ayrıca, Türkiye genelindeki ilaç fiyatlandırma politikasının ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) protokollerinin acilen gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Eczacıların, teknolojik ve kritik öneme sahip ilaçların Türkiye piyasasından çekilmesi ile başa çıkmak zorunda kaldığını, bu durumun hastaların ilaçlara erişimini zorlaştırdığını vurguladı.

Diyarbakır’daki eczacılar, her iki eczaneden birinin yüksek kredilerle ayakta kalmaya çalıştığını, bu durumun mesleğin sürdürülebilirliğini tehdit ettiğini söylediler. Eczacılık hizmetlerinin devamlılığı için SGK ile olan protokollerin ivedilikle yenilenmesi gerektiğini ifade eden Yaşar, “Eczane varsa hayat vardır. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için eczanelerin ayakta kalması şart,” dedi. (Güneydoğu Ekspres)

Related Posts

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Vücudun görünmez savaşçısı: Arginin

Kalbi koruyor, cildi yeniliyor, hormonları dengeliyor… Proteinlerin yıkımıyla sentezlenen arginin, bağışıklık sistemini destekleyerek adeta vücuda kalkan oluyor. Dr. Yunus Kayalar, bu amino asidin nohuttan tavuğa, fındıktan yumurtaya pek çok besinde yer aldığını söylüyor.

Doğru sandığınız egzersizler sağlığınıza zarar verebilir!

Geçirdiği trafik kazası sonrası yanlış tedaviyle kolunu neredeyse kullanamaz hale gelen 80 yaşındaki Mehmet Tuncay Üstüoğlu, doğru tedavi süreci ve doğru egzersizlerle sağlığına kavuştu. Uzmanlar, cerrahi müdahale sonrası rehabilitasyon sürecinde yapılan yanlış egzersizlerin tedavi başarısını ciddi şekilde etkileyebileceğini vurguladı. İşte dikkat edilmesi gereken kritik noktalar…

Deprem sonrası psikolojik dayanıklılık hayati önem taşıyor

Marmara Bölgesi’nde meydana gelen depremin ardından, Psikoloji Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bülent Tansel, afetlere karşı psikolojik hazırlığın önemine dikkat çekti. Özellikle çocuklar ve kaygı düzeyi yüksek bireyler için doğru bilgilendirmenin ve destek yöntemlerinin kritik olduğunu vurguladı.

12 Mayıs’a kadar onarım çalışmaları yapılacak: Kara yollarında son durum!

Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor.

Sivas’ta öğretmen ve sağlık çalışanlarını taşıyan minibüs kazası: 2 ölü, 16 yaralı

Sivas’ta öğretmen ve sağlık çalışanlarını taşıyan minibüsün karıştığı kazada 2 kişi öldü, 2’si ağır 16 kişi yaralandı. Kaza, Sivas’a bağlı Çeltek köyü yakınlarında gerçekleşti. Edinilen bilgiye göre, Yıldız beldesinden Sivas istikametine gitmekte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir