Doğru sandığınız egzersizler sağlığınıza zarar verebilir!

80 Yaşındaki Mehmet Tuncay Üstüoğlu, Trafik Kazası Sonrası Yaşadığı Zorlukları Anlattı

Geçirdiği ağır trafik kazasının ardından sol kolunda meydana gelen kırıklar nedeniyle büyük güçlükler yaşadığını belirten 80 yaşındaki Mehmet Tuncay Üstüoğlu, ilk tedavi sürecinde yaşadığı yanlış müdahaleler sonucu kolumun neredeyse tamamen kullanılamaz hale geldiğini dile getirdi.

Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr.Öğr. Üyesi Gökhan Özkoçak, tedavi süreciyle ilgili detayları paylaştı.

‘Yanlış Fizik Tedavi Süreci ve Yeniden Kırık Gelişmesi’

Dr. Öğr. Üyesi Özkoçak, tedavi süreci hakkında şunları söyledi: “Kırık sonrası cerrahi müdahaleyle plak ve vida stabilizasyonu yapılan bir hastamızdı. İlk tedavi sürecinde dış merkezde başlanan fizik tedavide, hastanın egzersizlerinde dikkat edilmedi ve uygulanan bazı hareketler kırığın iyileşme sürecine zarar verdi, sonuç olarak ikinci bir kırık meydana geldi. Bu durum istenmeyen bir komplikasyondu. Yeniden yapılan cerrahi müdahaleyle kırık onarıldı ve tedavi süreci hastanemizde devam etti. Cerrahi sonrası rehabilitasyon sürecinin dikkatle yönetilmesi gerektiğini unutmamak önemlidir.”

‘Sinir Hasarı ve Rehabilitasyon Süreci’

İkinci kırık sonrası sinir hasarından kaynaklı el probleminin yaşandığını belirten Dr. Öğr. Üyesi Özkoçak, hastanın sinir iyileşmesini hızlandırmak için elektroterapi yöntemlerine başvurduklarını ve şu anda hastanın el bileğini kaldırabildiğini ve günlük yaşamındaki becerilerini rahatlıkla gerçekleştirebildiğini söyledi.

Rehabilitasyon sürecinde uzman bir ekip tarafından planlanan adımların başarılı sonuçlar doğuracağını vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Özkoçak, “Rehabilitasyon, fizik tedavi hekimi, fizyoterapist ve fizyoterapi teknikerinin uyum içinde çalıştığı bir takım işidir ve biz de hastalarımıza en iyi sonuçları sunmayı amaçlıyoruz” dedi.

‘Kolumun Yüzde 80’ini Kullanabiliyorum’

Trafik kazası sonrası geçirdiği ameliyatlar ve tedavi süreci hakkında konuşan Mehmet Tuncay Üstüoğlu, sol kolunu %80 oranında kullanabildiğini ve sadece 4 seanslık fizik tedavi sürecinin kaldığını belirtti.

‘Her Geçen Gün Daha İyiye Gidiyorum’

Üstüoğlu, tedavi sürecinin zorlu olduğunu ancak ailesinin desteğiyle atlattığını ve sol kolunu rahatça kullanabildiğini söyledi. Gelişmelerden memnun kalan Üstüoğlu, tedavinin devam edeceğini ve her geçen gün daha iyiye gittiğini ifade etti.

Related Posts

Diyabet alarmı: Çocuklarda vaka sayısı artışta

Ülkemizde 0-18 yaş grubundaki her 100 bin çocuktan yaklaşık 10-20’sinde Tip 1 diyabet görülüyor. Hastalığın görülme yaşı giderek düştüğünü, okul öncesi dönemde, hatta 1 yaşından küçük bebeklerde bile tanı konulabildiğini belirten Uzm. Dr. Jalilova, “Bu durum, ebeveynlerin ve sağlık çalışanlarının çocuklarda diyabet belirtilerini erken fark etmesinin önemini artırmaktadır” dedi.

Burun akıntısını hafife almayın! Polen alerjisi yaz boyunca sürüyor

Yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte çocuklar açık havada daha fazla zaman geçirirken, yoğun yayılım gösteren polenler alerjik sorunlara neden olabiliyor. Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gülfer Mehtap Yazıcıoğlu, çocuklarda polen alerjisine karşı 7 önemli öneride bulundu.

Genital kaşıntıyı hafife almayın! Cildi parşömen kağıdı gibi yırtabiliyor

Genital bölgede yoğun kaşıntının sadece geçici bir sorun olmadığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, “Utanmayın, ertelemeyin, mutlaka jinekoloğa başvurun” çağrısında bulunuyor.

Yaz tatilinde yanlış zaman yönetimi akran zorbalığını tetikliyor

Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan, serbest zaman yönetimi yapamayan birçok anne baba için yaz tatilinin kadim problem haline dönüştüğünü, bu süreçte çocuklar arasında “dijital bağımlılık” ve “dijital zorbalık” kavramlarının tetiklendiğini bildirdi. Armağan, AA muhabirine, yaz tatilinde çocukların ekran bağımlılığı ya da dijital davranış bozukluklarının yakından hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Alzheimer’a karşı doğal çözüm!

Alzheimer’a karşı doğal çözüm hakkında bilgi veren uzmanlar, “Bahçeyle uğraşmak ve bitki yetiştirmek hastalığı yavaşlatabilir!” dedi.

Statinlerin arkasındaki gerçekler

Statinler, en çok reçete edilen ilaçlar ama gerçekten herkesin ihtiyacı var mı? Yeni araştırmalar, gereksiz statin kullanımının hem yan etki hem de ekonomik yük anlamına geldiğini gösteriyor. Kolesterolü düşürmek için tek yol ilaç değil. Bazı hastalar için yaşam tarzı değişiklikleri, beslenme ve doğal destekler çok daha etkili olabilir. Peki kimler ilaca başlamalı, kimler dikkatli olmalıdır?