Yaz tatilinde yanlış zaman yönetimi akran zorbalığını tetikliyor

Anne ve Babaların Dijital Okuryazarlık Konusundaki Sorumluluğu

Anne ve babaların okuryazarlık düzeylerinin çocukların dijital alışkanlıkları üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu belirten uzmanlar, dijital veli atölyelerinin önemini vurguluyor. Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü Armağan, yetişkinlerin dijital alışkanlıklarının çocuklar için de önemli olduğunu dile getiriyor. Ebeveynlerin kendi dijital davranışlarını düzeltmelerinin gerekliliğine dikkat çeken Armağan, çocukların izlediği şeyleri takip etmekten ekran sürelerini düzenlemeye kadar çeşitli konularda ebeveynlere rehberlik yapılması gerektiğini belirtiyor.

Çocukların Zaman Yönetimi ve Sorumlulukları

Yaz tatili sürecinde çocukların zaman yönetimi ve sorumluluk alması gerektiğine vurgu yapan Armağan, uyku düzeninin önemine de değiniyor. Çocukların düzensiz uyku düzeninin pek çok soruna yol açabileceğini belirten Armağan, velilere çocuklarına sorumluluk verme çağrısında bulunuyor. Aile içinde sakin, saygılı ve sevgi dolu bir ortamın çocukların öz saygısını artırdığını belirten Armağan, normların olmadığı ortamlarda zorbalık ve anormallik sorunlarının ortaya çıkabileceğinin altını çiziyor.

Sosyal Medya ve Dijital Bağımlılık

Sosyal medya kullanımının önemine değinen Armağan, velilerin çocuklarını ders çalışmak için odalarına kapatma hatasını sıkça yaptıklarını ifade ediyor. Dijital bağımlılığın gençlerin sosyal hayata uyum sağlamasını zorlaştırabileceğini belirten Armağan, ailelerin sosyal medya davranışlarını düzenlemesi gerektiğini söylüyor. Velilerin, çocuklarına dijital dünyada rehberlik etmesi ve onların sorumluluk almasını teşvik etmesi gerektiğini vurguluyor.

Related Posts

Diyabet alarmı: Çocuklarda vaka sayısı artışta

Ülkemizde 0-18 yaş grubundaki her 100 bin çocuktan yaklaşık 10-20’sinde Tip 1 diyabet görülüyor. Hastalığın görülme yaşı giderek düştüğünü, okul öncesi dönemde, hatta 1 yaşından küçük bebeklerde bile tanı konulabildiğini belirten Uzm. Dr. Jalilova, “Bu durum, ebeveynlerin ve sağlık çalışanlarının çocuklarda diyabet belirtilerini erken fark etmesinin önemini artırmaktadır” dedi.

Burun akıntısını hafife almayın! Polen alerjisi yaz boyunca sürüyor

Yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte çocuklar açık havada daha fazla zaman geçirirken, yoğun yayılım gösteren polenler alerjik sorunlara neden olabiliyor. Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gülfer Mehtap Yazıcıoğlu, çocuklarda polen alerjisine karşı 7 önemli öneride bulundu.

Genital kaşıntıyı hafife almayın! Cildi parşömen kağıdı gibi yırtabiliyor

Genital bölgede yoğun kaşıntının sadece geçici bir sorun olmadığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, “Utanmayın, ertelemeyin, mutlaka jinekoloğa başvurun” çağrısında bulunuyor.

Alzheimer’a karşı doğal çözüm!

Alzheimer’a karşı doğal çözüm hakkında bilgi veren uzmanlar, “Bahçeyle uğraşmak ve bitki yetiştirmek hastalığı yavaşlatabilir!” dedi.

Statinlerin arkasındaki gerçekler

Statinler, en çok reçete edilen ilaçlar ama gerçekten herkesin ihtiyacı var mı? Yeni araştırmalar, gereksiz statin kullanımının hem yan etki hem de ekonomik yük anlamına geldiğini gösteriyor. Kolesterolü düşürmek için tek yol ilaç değil. Bazı hastalar için yaşam tarzı değişiklikleri, beslenme ve doğal destekler çok daha etkili olabilir. Peki kimler ilaca başlamalı, kimler dikkatli olmalıdır?

Kalp hastalıklarına karşı nasıl korunuruz? Uzmandan hayati tavsiyeler

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem İlkay Diken, atardamarı sağlıklı olan insanların 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlaması olmadan yaşadığını ancak atardamarlarına iyi bakmayanların 30’lu yaşlarda bypass olduğunu vurgulayarak, “Atardamarlarınız ne kadar iyi ise biyolojik yaşınız da o kadar iyi olacaktır” dedi.