Genital kaşıntıyı hafife almayın! Cildi parşömen kağıdı gibi yırtabiliyor

Genital Kaşıntı Ciddi Sorunlara İşaret Ediyor

Cilt hastalıkları, mantar enfeksiyonları ve alerjik reaksiyonlar gibi kötü sonuçlara yol açabilen genital bölgedeki kaşıntılar, sadece geçici rahatlama sağlama amacı taşımıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, zamanında tedavi edilmediği takdirde ciddi cilt sorunlarına ve yaşam kalitesinde düşüşlere sebep olabileceğini belirtiyor.

Genital Bölgedeki Kaşıntının Tehlikeleri

Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, cildin sürekli kaşınmasının kesinlikle uzun vadede ciddi enfeksiyonlara, kalıcı hasarlara ve cilt yırtıklarına yol açabileceğini vurguluyor. Kaşıntının altında yatan sebeplerin tespit edilmesi gerektiğini belirten Dr. Şen, kontakt dermatit, mantar enfeksiyonları ve cilt hastalıklarının en yaygın nedenler arasında yer aldığını söylüyor. Dolayısıyla, genital bölgede herhangi bir kaşıntı veya tahriş durumunda vakit kaybetmeden bir jinekoloğa başvurulması gerekiyor.

Utanmayın, Ertelemeyin, Doktora Başvurun

Toplumda genital bölge sorunlarının utanç nedeniyle sıkça ertelendiğine dikkat çeken Dr. Şen, özgüveninizi, yaşam standartlarınızı ve sağlığınızı riske atmadan, sorunlarınızı doktorunuza iletmelisiniz. Kaşıntılarınızı göz ardı etmeyin, jinekologunuzla konuşmaktan çekinmeyin. Sağlığınız ön planda olmalı, başkalarının düşünceleri sizi engellememeli.

Related Posts

Yaz tatilinde yanlış zaman yönetimi akran zorbalığını tetikliyor

Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan, serbest zaman yönetimi yapamayan birçok anne baba için yaz tatilinin kadim problem haline dönüştüğünü, bu süreçte çocuklar arasında “dijital bağımlılık” ve “dijital zorbalık” kavramlarının tetiklendiğini bildirdi. Armağan, AA muhabirine, yaz tatilinde çocukların ekran bağımlılığı ya da dijital davranış bozukluklarının yakından hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Alzheimer’a karşı doğal çözüm!

Alzheimer’a karşı doğal çözüm hakkında bilgi veren uzmanlar, “Bahçeyle uğraşmak ve bitki yetiştirmek hastalığı yavaşlatabilir!” dedi.

Statinlerin arkasındaki gerçekler

Statinler, en çok reçete edilen ilaçlar ama gerçekten herkesin ihtiyacı var mı? Yeni araştırmalar, gereksiz statin kullanımının hem yan etki hem de ekonomik yük anlamına geldiğini gösteriyor. Kolesterolü düşürmek için tek yol ilaç değil. Bazı hastalar için yaşam tarzı değişiklikleri, beslenme ve doğal destekler çok daha etkili olabilir. Peki kimler ilaca başlamalı, kimler dikkatli olmalıdır?

Kalp hastalıklarına karşı nasıl korunuruz? Uzmandan hayati tavsiyeler

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem İlkay Diken, atardamarı sağlıklı olan insanların 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlaması olmadan yaşadığını ancak atardamarlarına iyi bakmayanların 30’lu yaşlarda bypass olduğunu vurgulayarak, “Atardamarlarınız ne kadar iyi ise biyolojik yaşınız da o kadar iyi olacaktır” dedi.

30:30:30 diyeti: Ayda 6 kilodan fazla vermenize yardımcı oluyor

Diyetisyen Emma Bardwell, bir ayda 6 kilodan fazla verdiren 30:30:30 diyeti hakkında bilgi verdi.

Diş Sıkma Gençlerde Daha Sık Görülüyor

Diş sıkma rahatsızlığı nedir, diş sıkma rahatsızlığının bir tedavisi var mı ? Uzmanlar, diş sıkma ve diş kapanış sorunları hakkında bilgi verdi.