Askeri hastaneler açılacak mı? MHP’li vekil çağrıyı Meclis’te yaptı

Askeri Hastaneler Açılacak Mı? MHP’li Vekil Çağrıyı Mecliste Yaptı

15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin ardından Türkiye genelinde 26 ilde bulunan 32 askeri hastane kapatılarak Sağlık Bakanlığı’na devredildi.

Son olarak Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 2023 yılında yapılan bir soruşturma hakkında şunları söyledi: “Askari hastanelerin açılması için her gün çaba sarf ediyoruz, ancak bunun bir süreç olduğunu ve sonunda kesinlikle açılacağına inanıyoruz. İnanıyoruz ki, yapılanları sırayla gerçekleştireceğiz.” Ancak o zamandan beri herhangi bir ilerleme kaydedilmedi.

MHP’li Vekilden Önemli Çağrı

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan MHP Kahramanmaraş Milletvekili Zuhal Karakoç Dora, “Operasyonlarda ağır yaralanan askerlerimiz, askeri tıp biliminin gereksinimlerine uygun yetenekli ve deneyimli Türk hekimler tarafından hızla müdahale edilmelidir. Askerlerimizin ihtiyaçlarının en üst düzeyde karşılanabilmesi, askeri hastaneler sayesinde mümkün olacaktır.” dedi.

“NATO İçinde Askeri Hastane Eksikliği Yaşıyoruz”

MHP’li vekil, hükümete şu çağrıda bulundu: “NATO ülkeleri arasında en yüksek askeri güce sahip olmamıza rağmen askeri hastanesi olmayan tek ülkeyiz. Osmanlı’dan gelen askeri hastanelerin yeniden açılması, devlet geleneğine ve vatanı için canını ortaya koyan askerlerimize olan borcumuzdur.” şeklinde konuştu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır

Related Posts

Diyabet alarmı: Çocuklarda vaka sayısı artışta

Ülkemizde 0-18 yaş grubundaki her 100 bin çocuktan yaklaşık 10-20’sinde Tip 1 diyabet görülüyor. Hastalığın görülme yaşı giderek düştüğünü, okul öncesi dönemde, hatta 1 yaşından küçük bebeklerde bile tanı konulabildiğini belirten Uzm. Dr. Jalilova, “Bu durum, ebeveynlerin ve sağlık çalışanlarının çocuklarda diyabet belirtilerini erken fark etmesinin önemini artırmaktadır” dedi.

Burun akıntısını hafife almayın! Polen alerjisi yaz boyunca sürüyor

Yaz mevsiminde havaların ısınmasıyla birlikte çocuklar açık havada daha fazla zaman geçirirken, yoğun yayılım gösteren polenler alerjik sorunlara neden olabiliyor. Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gülfer Mehtap Yazıcıoğlu, çocuklarda polen alerjisine karşı 7 önemli öneride bulundu.

Genital kaşıntıyı hafife almayın! Cildi parşömen kağıdı gibi yırtabiliyor

Genital bölgede yoğun kaşıntının sadece geçici bir sorun olmadığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, “Utanmayın, ertelemeyin, mutlaka jinekoloğa başvurun” çağrısında bulunuyor.

Yaz tatilinde yanlış zaman yönetimi akran zorbalığını tetikliyor

Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan, serbest zaman yönetimi yapamayan birçok anne baba için yaz tatilinin kadim problem haline dönüştüğünü, bu süreçte çocuklar arasında “dijital bağımlılık” ve “dijital zorbalık” kavramlarının tetiklendiğini bildirdi. Armağan, AA muhabirine, yaz tatilinde çocukların ekran bağımlılığı ya da dijital davranış bozukluklarının yakından hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Alzheimer’a karşı doğal çözüm!

Alzheimer’a karşı doğal çözüm hakkında bilgi veren uzmanlar, “Bahçeyle uğraşmak ve bitki yetiştirmek hastalığı yavaşlatabilir!” dedi.

Statinlerin arkasındaki gerçekler

Statinler, en çok reçete edilen ilaçlar ama gerçekten herkesin ihtiyacı var mı? Yeni araştırmalar, gereksiz statin kullanımının hem yan etki hem de ekonomik yük anlamına geldiğini gösteriyor. Kolesterolü düşürmek için tek yol ilaç değil. Bazı hastalar için yaşam tarzı değişiklikleri, beslenme ve doğal destekler çok daha etkili olabilir. Peki kimler ilaca başlamalı, kimler dikkatli olmalıdır?