Aylık en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal enstruman “Devlet İç Borçlanma Senedi” oldu

TÜİK Verilerine Göre Devlet İç Borçlanma Senetleri Haziran Ayında En Yüksek Reel Getiriyi Sağladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun açıkladığı “Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları” verilerine göre, Haziran ayında en yüksek reel getiri oranına Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) sahip oldu.

Haziran ayı istatistiklerine göre, DİBS aylık en yüksek reel getiriyi sağladı. Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile değerlendirildiğinde %1,73, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile değerlendirildiğinde ise %2,82 oranında reel getiri elde edildi.

DİBS’ten Sonra En Yüksek Reel Getiri Euro’da

Yİ-ÜFE’ye göre Euro %1,50, mevduat faizi (brüt) %0,98 ve külçe altın %0,62 oranlarında reel getiri sağlarken; Amerikan Doları %0,70 ve BIST 100 endeksi %2,16 oranlarında kayıplar yaşattı.

TÜFE’ye göre ise Euro %2,59, mevduat faizi (brüt) %2,06, külçe altın %1,71 ve Amerikan Doları %0,36 reel getiri sağlarken; BIST 100 endeksi %1,10 oranında kayıp yaşattı.


EUR/USD paritesinin 1.17’ye yükselmesi etkili oldu

Euro’nun ABD Doları karşısında değer kazanmasında, ay içinde EUR/USD paritesinin 1,15’ten 1,17’ye yükselmesi etkili oldu.

Üç Aylık Değerlendirmede Külçe Altın En Fazla Kazandırdı, Borsa İstanbul En Fazla Kaybettirdi

Üç aylık dönemde külçe altın, Yİ-ÜFE ile %10,35, TÜFE ile %12,33 reel getiri sağlayarak yatırımcısına en yüksek kazancı sağladı. Aynı dönemde BIST 100 endeksi ise Yİ-ÜFE ile %14,03, TÜFE ile %12,49 oranlarında kayıp yaşattı.


Yıllık Bazda Külçe Altın En Yüksek Reel Getiriyi Sağladı

Yıllık bazda değerlendirildiğinde külçe altın, Yİ-ÜFE ile %40,31, TÜFE ile %29,29 reel getiri sağlayarak yatırımcısına en yüksek kazancı sağlayan yatırım aracı oldu. Diğer yandan, Amerikan Doları ve BIST 100 endeksi yatırımcısına kayıp yaşatarak negatif getiri sağladı.

Related Posts

Boğaz’da lüks devlerine yıkım kararı: Bebek Otel, Baylan Pastanesi, Mandarin Otel…

Anıtlar Kurulu ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü dikkart çeken bir tespit sonucu, İstanbul Boğazı’nda yer alan bazı yapıların yıkımı kararlaştırıldı. Müdürlük, özellikle Bebek – Arnavutköy hattında yaptığı incelemede kaçak tadilat, eklenti ve yapılaşma …

Çekya hazinesi dövizle doldu

Çekya’nın döviz rezervleri Haziran 2025’te 161.1 milyar dolara yükselerek son üç yılın en yüksek seviyesine çıktı. Çekya Merkez Bankası’nın yayımladığı verilere göre, Mayıs ayında 159.1 milyar dolar olarak revize edilen rakamdan sonra yaşanan bu …

Altın yatırımcıları aman dikkat: İslam Memiş yeni tarihi işaret etti

Finans analisti İslam Memiş, altın ve gümüş fiyatlarında yaşanan son düşüşlerin yatırımcılar için önemli bir alım fırsatı sunduğunu belirtti. Özellikle gram altındaki geri çekilmeye dikkat çeken Memiş, yatırımcıların bu seviyeleri kaçırmaması …

2016’da Burger King’de satılan menü fiyatları sosyal medyada gündem oldu

2016 yılındaki 4,95’lik menü fiyatı enflasyonun 10 yılda geldiği noktayı gösterdi

Sberbank 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.

Bir sigara grubuna daha zam: Fiyat listesi belli oldu!

Sigara fiyatları temmuz ayında art arda gelen zamlarla yükselmeye devam ediyor. Sektörün önde gelen markaları da zam dalgasına katıldı. Yeni fiyatlar tüketicinin cebini daha da zorluyor.