Burun akıntısını hafife almayın! Polen alerjisi yaz boyunca sürüyor

Polen Alerjisi Belirtileri ve Önlemler

Polen alerjisi yaz aylarında sıkça karşılaşılan bir durumdur. Burun akıntısı, burun kaşıntısı, burun tıkanıklığı, hapşırma, göz kaşıntısı ve sulanma gibi belirtilerle kendini gösterir. Ayrıca, çocuklarda temas sonrası ciltte kabarıklık ve kaşıntı, hatta su dolu kabarcıklar oluşabilir. Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Gülfer Mehtap Yazıcıoğlu, çocuklarda polen alerjisinin belirtilerine dikkat etmenin önemli olduğunu belirtiyor.

Parkta Oynadıktan Sonra Hapşırıyorsa Dikkat!

Çocuğunuz parkta oynadıktan sonra hapşırma, burun tıkanıklığı veya göz kaşıntısı yaşıyorsa, çimen veya yabani ot polenlerine karşı hassasiyeti olabilir. Prof. Dr. Gülfer Mehtap Yazıcıoğlu, polen alerjisinin mevsime ve ortama bağlı olarak değişebileceğini vurguluyor. Belirtilerin netleşmesi için alerji testlerinin yapılması önemlidir.

Polen Alerjisine Karşı Önlemler

Polen alerjisi olan çocuklar için alınabilecek önlemler şunlardır:

  • Hava durumu uygulamalarını takip ederek polen yoğunluğunu öğrenin.
  • Polen yoğunluğunun yüksek olduğu sabah ve rüzgarlı havalarda dışarı çıkmaktan kaçının.
  • Dışarıdan eve geldikten sonra kıyafetleri değiştirin ve duş aldırın.
  • Gözlük ve maske kullanımını alışkanlık haline getirin.
  • Evde camları kapalı tutun ve polen filtreli klima tercih edin.
  • Çim biçildikten sonra dışarıda uzun süre kalmayın ve pencereleri kapalı tutun.
  • Çocuğunuz cilde temas etmeden önce uzun kollu giysiler giydirmeye özen gösterin.

Kortizonlu İlaçları Kontrolsüz Kullanmayın!

Polen alerjisi olan çocuklarda belirtilerin hafifletilmesi için antihistaminik ve kortizonlu burun spreyleri kullanılabilir. Ancak, bu ilaçların gereksiz ve kontrolsüz kullanımından kaçınılmalıdır. Prof. Dr. Gülfer Mehtap Yazıcıoğlu, bu ilaçların uzun süreli ve yüksek dozda kullanımının olumsuz yan etkilere yol açabileceğini belirtiyor. Ayrıca, alerji aşısının da tedavi sürecinde etkili olabileceğini belirtiyor.

Related Posts

Genital kaşıntıyı hafife almayın! Cildi parşömen kağıdı gibi yırtabiliyor

Genital bölgede yoğun kaşıntının sadece geçici bir sorun olmadığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, “Utanmayın, ertelemeyin, mutlaka jinekoloğa başvurun” çağrısında bulunuyor.

Yaz tatilinde yanlış zaman yönetimi akran zorbalığını tetikliyor

Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan, serbest zaman yönetimi yapamayan birçok anne baba için yaz tatilinin kadim problem haline dönüştüğünü, bu süreçte çocuklar arasında “dijital bağımlılık” ve “dijital zorbalık” kavramlarının tetiklendiğini bildirdi. Armağan, AA muhabirine, yaz tatilinde çocukların ekran bağımlılığı ya da dijital davranış bozukluklarının yakından hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Alzheimer’a karşı doğal çözüm!

Alzheimer’a karşı doğal çözüm hakkında bilgi veren uzmanlar, “Bahçeyle uğraşmak ve bitki yetiştirmek hastalığı yavaşlatabilir!” dedi.

Statinlerin arkasındaki gerçekler

Statinler, en çok reçete edilen ilaçlar ama gerçekten herkesin ihtiyacı var mı? Yeni araştırmalar, gereksiz statin kullanımının hem yan etki hem de ekonomik yük anlamına geldiğini gösteriyor. Kolesterolü düşürmek için tek yol ilaç değil. Bazı hastalar için yaşam tarzı değişiklikleri, beslenme ve doğal destekler çok daha etkili olabilir. Peki kimler ilaca başlamalı, kimler dikkatli olmalıdır?

Kalp hastalıklarına karşı nasıl korunuruz? Uzmandan hayati tavsiyeler

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem İlkay Diken, atardamarı sağlıklı olan insanların 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlaması olmadan yaşadığını ancak atardamarlarına iyi bakmayanların 30’lu yaşlarda bypass olduğunu vurgulayarak, “Atardamarlarınız ne kadar iyi ise biyolojik yaşınız da o kadar iyi olacaktır” dedi.

30:30:30 diyeti: Ayda 6 kilodan fazla vermenize yardımcı oluyor

Diyetisyen Emma Bardwell, bir ayda 6 kilodan fazla verdiren 30:30:30 diyeti hakkında bilgi verdi.