Dolap, 2024’te 17 Milyon Ürün Satışı Gerçekleştirdi

Dolap 2024 Yılında 17 Milyon Ürünün Satışını Gerçekleştirdi

Tasarruf etmek ve sürdürülebilir tüketimi desteklemek amacıyla ikinci el alışveriş platformu Dolap, 2024 yılı boyunca 17 milyon ürünün satışına aracılık ettiğini duyurdu. Şirketin verilerine göre, bu ürünlerin 12 milyonu ikinci el ürünlerden oluşuyor.

2024 yılında platform kullanıcıları, sadece ikinci el ürün satışlarından toplamda 4 milyar TL’ye yakın bir gelir elde etti. Dolap’ın performansı, ikinci el alışveriş platformlarına olan ilginin arttığını ve tüketicilerin bilinçli tüketim ve sürdürülebilirliğe verdiği önemin arttığını gösteriyor.

Pazarlık için Favori Yöntem: Teklif

Platformda kullanıcılar, beğeni, teklif, takip ve yorum gibi özelliklerle alışveriş sürecine katılabiliyor. 2024 yılında toplam etkileşim miktarı 7 milyondan fazlaydı. Alıcılar ve satıcılar arasındaki alışverişlerin önemli bir kısmı “teklif” yöntemiyle gerçekleşti. Bu yöntemle alıcılar istedikleri fiyatı teklif ederek pazarlık yaparken, satıcılar da daha fazla satış yapma fırsatı buldu. 2024 yılında yapılan tekliflerle toplamda 815 milyon TL’lik indirim elde edildi.

Kadın Giyim ve Aksesuar Kategorisi Önde

Dolap’a göre, platformdaki en popüler kategori “Kadın Giyim ve Aksesuar” oldu. 2024 yılında bu kategori, 8,3 milyonun üzerinde ürün satışıyla en çok tercih edilen kategori oldu. Pantolon, gömlek, günlük elbise, bluz ve spor ayakkabı gibi ürünler bu kategoride öne çıktı. “Ev & Yaşam” kategorisi ikinci sırada yer alırken, onu “Erkek Giyim ve Aksesuar”, “Çocuk & Bebek” ve “Elektronik” kategorileri takip etti.

Bursa ve Antalya İlk 5’te Yer Aldı

İstanbul’un hem alışveriş hem satışlarda önde olduğu belirtilirken, Ankara ve İzmir ise onu takip etti. Bursa ve Antalya ise alışveriş ve satışlarda ilk 5 şehir arasında yer aldı. En yoğun satış dönemi olarak ise Mart ayı kaydedildi ve bu ay en çok satılan ürün grubu “Pantolon” oldu.

Related Posts

Altında fırtınadan önceki sessizlik! İşte içeride ve dışarıda beklenen o tehlikeler…

Altın fiyatlarında uzun süredir sabit bir görünüm izleniyor. Ancak değerli emtia küresel belirsizlikler, jeopolitik riskler ve para politikalarındaki gelişmelerle yön arıyor. Piyasalar, merkez bankalarının adımlarını ve siyasi dalgalanmaları yakından takip ederken içeride ve dışarıda altın fiyatlarını belirleyecek gelişmeler gün yüzüne çıkıyor. İşte altın fiyatlarında yeni rekorların ve dip seviyelerin görülmesine imkân tanıyacak o süreçler…

Turizmde ‘yüksek fiyat’ tehdidi: Umutlar güze kaldı

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 50 ülkeden turizm profesyonellerini katılacağı 25-26 Eylül tarihlerinde Yenikapı-Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek İstanbul Turizm Fuarı’na (ITF) hazırlanıyor. TÜRSAB’ın stratejik …

Manisa’da Accell bisiklet işçileri greve çıktı!

Birleşik Metal-İş Sendikası’nın Manisa Şubesi’ne bağlı olan Accell Bisiklet işyerinde bugün (11 Temmuz Cuma) grev kararı hayata geçirildi. Sendika, 2022 yılında işyerinde örgütlenerek ilk toplu iş sözleşmesini imzalamıştı. İkinci dönem toplu iş …

Boğaz’da lüks devlerine yıkım kararı: Bebek Otel, Baylan Pastanesi, Mandarin Otel…

Anıtlar Kurulu ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü dikkart çeken bir tespit sonucu, İstanbul Boğazı’nda yer alan bazı yapıların yıkımı kararlaştırıldı. Müdürlük, özellikle Bebek – Arnavutköy hattında yaptığı incelemede kaçak tadilat, eklenti ve yapılaşma …

Çekya hazinesi dövizle doldu

Çekya’nın döviz rezervleri Haziran 2025’te 161.1 milyar dolara yükselerek son üç yılın en yüksek seviyesine çıktı. Çekya Merkez Bankası’nın yayımladığı verilere göre, Mayıs ayında 159.1 milyar dolar olarak revize edilen rakamdan sonra yaşanan bu …

Altın yatırımcıları aman dikkat: İslam Memiş yeni tarihi işaret etti

Finans analisti İslam Memiş, altın ve gümüş fiyatlarında yaşanan son düşüşlerin yatırımcılar için önemli bir alım fırsatı sunduğunu belirtti. Özellikle gram altındaki geri çekilmeye dikkat çeken Memiş, yatırımcıların bu seviyeleri kaçırmaması …