Eczacılar alarm veriyor; “İflas noktasındayız”

Diyarbakır Eczacı Odası, şehirdeki eczacıların ciddi ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya olduğunu duyurdu. “24 saat kesintisiz hizmet veren eczanelerimiz iflasın eşiğinde,” diyerek acil yardım çağrısında bulundu.

Diyarbakır Eczacı Odası Başkanı Ahmet Turgay Yaşar, artan enflasyon ve yükselen işletme maliyetleri nedeniyle eczanelerin giderek zor duruma düştüğünü ifade etti. Yaşar, “İlaç fiyatlarının yılda bir kez güncellenmesi Türkiye’de 30 bin noktada hizmet veren eczaneleri zor durumda bırakıyor. Son güncelleme maalesef bizleri daha da kötü bir duruma sürükledi,” şeklinde konuştu.

Güneydoğu Ekspres’ten Sertaç Kayar’ın haberine göre, Yaşar ayrıca, Türkiye genelindeki ilaç fiyatlandırma politikasının ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) protokollerinin acilen gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti. Eczacıların, teknolojik ve kritik öneme sahip ilaçların Türkiye piyasasından çekilmesi ile başa çıkmak zorunda kaldığını, bu durumun hastaların ilaçlara erişimini zorlaştırdığını vurguladı.

Diyarbakır’daki eczacılar, her iki eczaneden birinin yüksek kredilerle ayakta kalmaya çalıştığını, bu durumun mesleğin sürdürülebilirliğini tehdit ettiğini söylediler. Eczacılık hizmetlerinin devamlılığı için SGK ile olan protokollerin ivedilikle yenilenmesi gerektiğini ifade eden Yaşar, “Eczane varsa hayat vardır. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için eczanelerin ayakta kalması şart,” dedi. (Güneydoğu Ekspres)

Related Posts

30:30:30 diyeti: Ayda 6 kilodan fazla vermenize yardımcı oluyor

Diyetisyen Emma Bardwell, bir ayda 6 kilodan fazla verdiren 30:30:30 diyeti hakkında bilgi verdi.

Diş Sıkma Gençlerde Daha Sık Görülüyor

Diş sıkma rahatsızlığı nedir, diş sıkma rahatsızlığının bir tedavisi var mı ? Uzmanlar, diş sıkma ve diş kapanış sorunları hakkında bilgi verdi.

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Özel Gereksinimli Bireyler İçin İlk Eğitim Tamamlandı

Özel gereksinimli bireyler için düzenlenen eğitim başarıyla tamamlandı. İzmir’de gerçekleşen eğitim üç gün sürdü. 

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Ebeveynler dikkat; “Sınavlar öncesinde evlerde sınavı konuşmayın!”

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!

Uzmanı uyardı: Şişkinlik ve hazımsızlık, ciddi hastalıkların ilk sinyalleri olabilir!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir