KOBİ’lerin Sürdürülebilir Büyüme İçin Esneklik ve Adaptasyon Gerekiyor

KOBİ’lerin Sürdürülebilir Büyüme İçin Adaptasyon ve Değişime İhtiyacı Var

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ’ler), global şirketlerle rekabet ederken fonksiyonellik açısından benzerlik gösteriyor ancak ortalama ömürleriyle geride kalıyorlar. Görhan İnşaat ve Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Atakan Bölükbaşı tarafından yapılan açıklamaya göre, KOBİ’lerin sürdürülebilir büyüme için adaptasyon ve değişime ihtiyaçları var. Bölükbaşı, KOBİ’lerin istihdam ve üretimde global şirketlerle benzer seviyelerde olduğunu ancak ortalama ömürlerinin kısa olmasının endişe verici olduğunu belirtiyor.

Bölükbaşı, birçok KOBİ’nin kuruluş aşamalarında zorluklarla karşılaşarak belirli bir büyüklüğe ulaştığını ancak işletmelerini ikinci nesile devretme konusunda eksiklikler olduğunu vurguluyor. Liderlik pozisyonunun devredilmesinde yaşanan zorlukların, şirketlerin uzun vadeli başarısını olumsuz etkilediğini ifade ediyor.

Sürekli Değişime ve Adaptasyona Odaklanmak Gerekli

Bölükbaşı, kendi şirketlerinde sergiledikleri esneklik, adaptasyon ve kararlılık sayesinde edindikleri kurumsal yönetişim ve organizasyonel kültür dönüşümüne atıfta bulunarak, şirketlerin değişen dünya koşullarına ayak uydurabilmek için sürekli öğrenme prensiplerine dayalı bir kurumsal yapı oluşturmaları gerektiğini belirtiyor.

Tüm bu süreçlerin başlangıcının farkındalık olduğunu vurgulayan Bölükbaşı, şirketlerin mevcut durumlarını değerlendirmek, stratejik vizyon oluşturmak ve sürekli iyileştirme felsefesini benimsemek gerektiğini ifade ediyor. Ayrıca, veriye dayalı kararlar almak, profesyonel yönetim anlayışıyla stratejik bir yol haritası çizmek ve organizasyonel yapıyı güçlendirmek de önemli adımlar arasında yer alıyor.

Sürdürülebilirlik İçin Devam Eden Çabalar

Son olarak, sürekli gelişme ve iyileştirmenin kalıcılık için temel bir faktör olduğunu belirten Bölükbaşı, çalışanların fikirlerine değer vermek, müşteri geri bildirimlerini dikkate almak, veriye dayalı operasyonel modeller oluşturmak ve finansal yönetimi güçlendirmek gerektiğini vurguluyor. Bölükbaşı’ya göre, KOBİ’lerin rekabetçi kalabilmesi ve sürdürülebilir büyüme sağlaması için sürekli bir dönüşüm ve adapte olma ihtiyacı bulunmaktadır.

Related Posts

Bakan Kacır duyurdu: Harita ve navigasyon uygulamalarının geliştirilmesi için düğmeye basıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, konum tabanlı hizmetler alanında milli çözümlerin geliştirilmesi ve inovatif uygulamaların önünün açılması hedefiyle “Harita ve Navigasyon Uygulaması Geliştirme Projeleri Çağrısı”nı açtıklarını duyurdu.

Enflasyon anketi açıklandı: Emekli ve memur temmuzda ne kadar zam alacak?

Milyonlarca memur, emekli ve memur emeklisi gözünü 3 Temmuz’da açıklanacak haziran enflasyon verisine çevirdi. Bugün, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan Piyasa Katılımcıları Anketi’inde (PKA), enflasyon tahminleri de yer …

Emekli olduktan sonra memleketine dönüp üretime başladı: ‘Borçla kurdum, 3 aile geçindiriyorum’

Iğdır’da 67 yaşındaki Leyla Aksoy, internetten araştırıp borç parayla evinin bahçesine kurduğu serada sebzecilik yaparak 3 ev geçindiriyor, çiftçilere de örnek oluyor.

Bakan Göktaş: Haziran sosyal ve ekonomik destek ödemeleri hesaplara yatırıldı

Bakan Göktaş: Haziran sosyal ve ekonomik destek ödemeleri hesaplara yatırıldı

Döviz kurlarında yükseliş! Dolar 40 TL’ye yaklaştı

İsrail-İran gerilimi küresel piyasaları sarsıyor. Altın ve petrolde yükseliş yaşanırken döviz kurlarında da yukarı yönlü bir hareketlilik var. Alım-satım yapacaklar ve yatırımcılar da döviz kurlarındaki son durumu merak ediyorlar. Peki güncel dolar …

Bu araba markası alıcılılarına 11 yıllık garanti sunuyor

Toyota’nın modellerinin mekanik parçalarına verdiği uzun garanti süresi, üretici olarak sahip olduğu uzmanlık seviyesinin büyük bir göstergesi olup , modellerine rekabette önemli bir silah daha kazandırmaktadır. HİBRİTLER İÇİN DE GEÇERLİ Elektrikli …