Mühendis çiftten çok amaçlı dron

Kocaeli’de Mühendis Çift, Çok Amaçlı Dron Geliştirdi

Kocaeli’de mühendis çift, geliştirdikleri çok amaçlı dron ile afet müdahalelerinde yeni bir dönemi başlatıyor. Aydınlatma, yıkama ve yangın söndürme gibi birçok işlevi tek cihazda birleştiren sistem, oteller ve kamu binaları için kiralanabilir hale getirildi.

Melih ve Pelin Biçer Çifti

Kocaeli’de Melih Biçer (25) ve eşi Pelin Biçer (23) tarafından kurulan firma, Bilişim Vadisi’nde yer alan merkezinde yüzde 60 yerlilik oranıyla çok amaçlı endüstriyel dron üretimi yapıyor. Firma, 6 Şubat depreminin ardından yaşanan aydınlatma eksikliğinden ilham alarak geliştirdiği genel maksatlı dron ile geceyi adeta gündüze çeviren aydınlatma sağlayabiliyor. Ayrıca aynı dron ile yangın söndürme ve yıkama işlemleri de gerçekleştirilebiliyor.

Melih Biçer’den Açıklamalar

Melih Biçer, İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak Uzay Bilimleri Mühendisliği’nde son sınıf öğrencisi olduğunu belirterek, “Bilişim Vadisi Teknopark’ta firmamızın genel merkezi var. Teknopark bünyesinde geliştirdiğimiz cihazlarımızda genel maksatta işe yarayabilen bir dron geliştirdik. Deprem afeti sırasında yaşanan aydınlatma eksikliği bizi üzdü. Bu yüzden 350 bin lümenlik aydınlatma dronları geliştirdik. Bu dron, aydınlatma, yıkama ve söndürme işlemleri yapabiliyor. Şu anda 4 farklı pod geliştirdik: yıkama, aydınlatma ve söndürme.

Yüksek Binalarda Müdahale

Özellikle hastane ve otel gibi yüksek binalarda yangına ilk müdahaleyi gerçekleştirmek için söndürme podları geliştirdik. Binalara kira yöntemiyle bu hizmeti sunmayı planlıyoruz. Vatandaşlardan, konakladıkları otellerde bu tür bir güvenlik altyapısının olup olmadığını sormalarını rica ediyoruz.

Genel Maksat Dron

Genel maksat dronlar geliştirdik. Bu dronlar, 350 bin lümenlik aydınlatma kapasitesine sahip ve aynı zamanda yangın söndürme özellikleri bulunuyor. Bu dronlarla gece aydınlatma, yangın söndürme ve dış cephe temizleme gibi işlemler kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor.

Pelin Biçer ve Dronlar

Pelin Biçer, üniversite yıllarında dron geliştirmeye başladıklarını ve şimdi aydınlatma dronları üzerine çalıştıklarını belirterek, “Şu an Türkiye’de online satış kanallarında yerli ve endüstriyel drone üreten tek firmayız. Başka yapan herhangi bir firma yok. Aynı zamanda afet dronları üzerine de çalışıyoruz” dedi.

Related Posts

CERN’de tarihi deney: Bu iki madde ilk kez çarpıştırılıyor! Peki ama neden?

CERN’de bulunan dünyanın en büyük parçacık hızlandırıcısında, tarihte ilk kez Proton ve Oksijen çarpıştırıldı. Yeni çarpışmayla başlayan bu sürecin evrenin sırlarına ışık tutması bekleniyor.

Tesla’dan yeni dönem.. Çin’de faaliyete geçti

ABD’li elektrikli otomobil devi Tesla’da yeni adım atıldı. Tesla’nın V4 Supercharger’ları Çin’de faaliyete başladı.

Bilim insanlarından acil uyarı: 500 tür yok olabilir

Yeni yayımlanan bir bilimsel araştırmaya göre, önümüzdeki 100 yıl içinde 500’den fazla kuş türü yok olma riskiyle karşı karşıya. Araştırmacılar, bu “şok edici istatistik” karşısında acil ve özel koruma programlarına ihtiyaç olduğunu belirtiyor.

Bilek Güreşi Şampiyonası’na Kayseri damgası

Gümüşhane’de düzenlenen Okul Sporları Yıldızlar Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası’na Kayseri’den katılan okullar toplamda 10 madalya kazandı.

Türk bilim insanı Deniz Kent, ışıkla antikor ilaçlar ve et üretti

Türk bilim insanı Deniz Kent, ışıkla antikor ilaçlar ve et üretti

Bilim insanları açıkladı: Okyanuslar daha yeşil, denizler daha mavi oluyor

Bilim insanları, iklim değişikliğinin okyanus ekosistemlerinde yarattığı dramatik değişimi ortaya çıkardı. Son 20 yılda kutuplarda yeşil tonlar artarken, tropikal bölgelerde mavi renk hakimiyeti güçlendi. Uzmanlar, renk değişiminin sadece görsel bir olay olmadığını, balıkçılıktan küresel ekonomiye kadar pek çok alanı etkileyeceğini belirtti.