Bayraklı’da Sağlık Haftası etkinlikleri ilgi gördü

Bayraklı Belediyesi, Dünya Sağlık Haftası Etkinlikleriyle Sağlık Bilincini Artırıyor

Bayraklı Belediyesi tarafından Dünya Sağlık Haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerle toplumda sağlık bilincinin artırılması hedefleniyor. Sevgi Yolu’nda kurulan sağlık standında yapılan tansiyon ve kan şekeri ölçümleriyle vatandaşlara sağlıklı yaşam önerileri sunuldu. Aynı zamanda Osmangazi Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen ilk yardım seminerinde hayati bilgiler paylaşıldı. Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Halk sağlığını ön planda tutarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Doğru Müdahale Hayat Kurtarabilir

Bayraklı Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Sağlık Haftası etkinlikleri kapsamında Sevgi Yolu’nda kurulan sağlık standında hemşireler tarafından vatandaşların tansiyon ve kan şekeri ölçümleri gerçekleştirildi. Katılımcılara sağlıklı yaşam, dengeli beslenme ve düzenli kontrolün önemi konusunda bilgilendirme yapıldı. Ayrıca, Osmangazi Hizmet Binası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ilk yardım eğitimi büyük ilgi gördü. Dr. Sibel Akay Tıkıroğlu tarafından verilen eğitimde; temel yaşam desteği, kanama kontrolü, solunum yolu tıkanıklıklarına müdahale gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı. Dr. Tıkıroğlu, “Doğru müdahalenin hayat kurtarabileceğini unutmayın” diyerek katılımcılara önemli bir mesaj verdi.

Sağlık Öncelikli Konudur

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Sağlık, hayatın her alanında öncelikli konudur. Vatandaşlarımızın bu bilinçle hareket etmesi büyük önem taşıyor. Biz de Bayraklı Belediyesi olarak halk sağlığını önceliğimiz olarak belirleyerek çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Yaz tatilinde yanlış zaman yönetimi akran zorbalığını tetikliyor

Enstitü Sosyal Genel Koordinatörü İpek Coşkun Armağan, serbest zaman yönetimi yapamayan birçok anne baba için yaz tatilinin kadim problem haline dönüştüğünü, bu süreçte çocuklar arasında “dijital bağımlılık” ve “dijital zorbalık” kavramlarının tetiklendiğini bildirdi. Armağan, AA muhabirine, yaz tatilinde çocukların ekran bağımlılığı ya da dijital davranış bozukluklarının yakından hassasiyetle takip edilmesi gerektiğini söyledi.

Alzheimer’a karşı doğal çözüm!

Alzheimer’a karşı doğal çözüm hakkında bilgi veren uzmanlar, “Bahçeyle uğraşmak ve bitki yetiştirmek hastalığı yavaşlatabilir!” dedi.

Statinlerin arkasındaki gerçekler

Statinler, en çok reçete edilen ilaçlar ama gerçekten herkesin ihtiyacı var mı? Yeni araştırmalar, gereksiz statin kullanımının hem yan etki hem de ekonomik yük anlamına geldiğini gösteriyor. Kolesterolü düşürmek için tek yol ilaç değil. Bazı hastalar için yaşam tarzı değişiklikleri, beslenme ve doğal destekler çok daha etkili olabilir. Peki kimler ilaca başlamalı, kimler dikkatli olmalıdır?

Kalp hastalıklarına karşı nasıl korunuruz? Uzmandan hayati tavsiyeler

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem İlkay Diken, atardamarı sağlıklı olan insanların 90’lı yaşlarda bile efor kısıtlaması olmadan yaşadığını ancak atardamarlarına iyi bakmayanların 30’lu yaşlarda bypass olduğunu vurgulayarak, “Atardamarlarınız ne kadar iyi ise biyolojik yaşınız da o kadar iyi olacaktır” dedi.

30:30:30 diyeti: Ayda 6 kilodan fazla vermenize yardımcı oluyor

Diyetisyen Emma Bardwell, bir ayda 6 kilodan fazla verdiren 30:30:30 diyeti hakkında bilgi verdi.

Diş Sıkma Gençlerde Daha Sık Görülüyor

Diş sıkma rahatsızlığı nedir, diş sıkma rahatsızlığının bir tedavisi var mı ? Uzmanlar, diş sıkma ve diş kapanış sorunları hakkında bilgi verdi.